Józsa Gyógypont Ec. Mátészalkán EGYEDÜLÁLLÓ természetgyógyászati módszer.

Minden állapotfelmérés, tartalmaz egy INGYEN kezelést ! Nyitvatartás: Hétfőtől- Péntekig 8h-20h; Tel: 06-20-917-28-33

Az élet sója

A természetes kristálysó

A „fehér aranytól” a „fehér méregig”

A mai asztali, ill. étkezési sónak a szó valódi értelméhez, hogy só, már nincs semmi köze, mert napjainkban az étkezési só csak nátrium kloridból áll. Ez önmagában már nem só, hiszen a só mindig az alkotórészeinek a szimbiózisát jelenti, ami a természetes megjelenési formájában 84 elemet jelent. Ugyanazt a 84 elemet, amik a Föld bolygót is felépítették, és amelyek a fizikai testet megalkották. A testnedveink is ugyanezt tartalmazzák szinte ugyanolyan keverési arányban, mint a tengervízben. A vérünk nem más, mint egy megváltozott tengervíz a benne lévő 84 elemmel. Minden egyes elem ezek közül egy bizonyos elektromagnetikus mezővel rendelkezik. Ez a rá jellemző rezgés, és a sóban lévő elemek rezgésének az összhangja nagyon fontos tényező a testben. Ezért is ez a szófordulat ”AZ ÉLET SÓJA”

A fehér aranytól a fehér méregig c. történet azzal kezdődik, hogy az ember („rafinált” módon) az eredeti 84 elemből 82 elemet kivon (raffifál) míg csak a nátrium, és a klór maradnak. Különösen sok vegyszerre van szükség ahhoz, hogy a sóból kinyerjék ezt e 82 elemet. Egy jó üzlet a vegyipar számára, mert a folyamatból nyert anyagokat, mint a germánium, arany, magnézium stb. külön-külön eladásra kerülnek, ami extra bevétel. Ennek a tisztított sónak a 93-95%-a az iparban kerül felhasználásra, ahol nátrium kloridra van szükség a kémiai folyamatok elindításához. A maradék 5-7% kerül az élelmiszer kereskedelembe. A kémiailag tisztított sóhoz aztán pótlólag adagolnak kémiai anyagokat. Nagyon sok országban jódozzák a sót. Sokszor tartalmaz az asztali só konzerváló anyagokat is, amelyeket nem kötelező feltüntetni, mint pl. kálium karbonát, magnézium karbonát, nátriumfluorit, káliumjodid és több E számot is, mint pl. E535, E536, E550, E551, E552, E553b, E572 továbbá egyéb kémiai anyagokat, pl. csomósodás gátlót adagolnak. A nátrium klorid azonban a szervezetünk szempontjából egy nagyon agresszív anyag. Egy kis példa: ha az ember egy tengeri akváriumba tengeri só helyett asztali sót, azaz nátrium kloridot használ, akkor a halak elpusztulnak mérgezésben. És az emberek?

Egy másik példa: ecet kísérlet asztali sóval és természetes kristály sóval. A kísérlet alatt megfigyelhetik az asztali só negatív hatását az emberi szervezetre. Vegyen két poharat, mindegyikbe töltsön kb.3 cm magasságig ecetet. Utána 2-3 evőkanál kristály sót az egyikbe, asztali sót a másikba. Amíg a kristálysó minden látványos reakció nélkül leül a pohár aljára addig a másik pohár el kezd habozni. Emellett agresszív klórgáz szabadul fel. Hasonló a reakció a testben is. Ugyanúgy, mint az ecetnek, önnek is energiára van szüksége ahhoz, hogy a semleges állapotot létrehozza. Biokémiai szempontból a konyhasó és a kristálysó ég és föld. Ezzel a tudással felfegyverkezve csak rajtunk múlik, hogy a konyhasót továbbra is használjuk, vagy sem. Táplálkozásunk során naponta átlag 12-20 gr. tisztított finomított sót veszünk magunkhoz, de a vesénk egészséges állapotban csak 5-7 grammot tud feldolgozni. A maradék 10-15 gr. a testben marad. Minden gramm só megkötéséhez, és izolálásához 2-3 –szoros mennyiségű vizet használ fel a szervezet, ráadásul nem akármilyen vizet, hanem a legértékesebbet, a sejtvizet. Tehát a sejtekből a létükhöz legfontosabb dolgot, a vizet elvonja, és ennek eredményeként a sejtek elpusztulnak. További következménye ennek a folyamatnak, hogy az állandó sejtvíz hiány miatt elindul a szervezet dehidratációja, így lassan kiszáradunk. Ettől szenved szinte minden felnőtt. A NaCl megkötése és izolálása során kialakul egy vizes szövet, amely szövetnek semmiféle funkciója nincs és ideális táptalaja a baktériumoknak és lerakódásoknak. Ha a test azonban már nem tud több sejtvizet elvonni, akkor a NaCl az állati aminosavakkal együtt kikristályosodik, és ekkor kőszerű lerakódások keletkeznek a csontokon és ízületekben, ez a közismert elmeszesedés időskorban. Egy másik ilyen probléma a túlsúly, amit kevesebb evéssel nem lehet tartósan befolyásolni. Amíg az ember NaCl-ot használ, addig nem is tud megszabadulni a túlsúlyától és így a vizes szövetektől sem. Így a sok diéta sem használ. Kicsi korunktól mérgeződünk a NaCl által, és mellette sóhiányban szenvedünk, és mindenekelőtt ennek a 84 létfontosságú elemnek a hiányában.

A sónak van egy meghatározott szerepe is a testben. A só építi fel az elektrolit háztartást, ami elektromosságot és ezzel energiát hoz létre a testben, ami nagyon fontos a sejtek számára, többek között az idegsejtek számára. A tengeri só, amely szintén tartalmazza ezt a 84 elemet, sajnos ma már nagyon sok káros anyagot is tartalmaz. Főleg nehéz fémeket, mint pl. ólmot (a tengerek szennyezettsége miatt) ami negatív biofizikai rezgéseket hoz létre. Egy alternatíva az étkezési só és a tengeri só mellett még a tiszta kristálysó, ami a hegyek évezredes nyomása által megérett és nem volt kitéve semmiféle szennyezésnek. A himalájai kristálysó 220 millió éves és a kősóval összehasonlítva a természetes só egy magasabb értékű formája, heterogén keveréke az ásványi anyagoknak és nyomelemeknek. Ez a kristálysó régen, mint a ”Királyok sója” volt ismert, és csak a királyok juthattak hozzá. Még ma is ismeretesek az olyan kifejezések, mint „Az élet sója” vagy a” Fehér arany” ami szintén a só egyedülálló értékét mutatja, mint a legfontosabb élelmiszer. De hogy is néz ki ez ma? Ma a só egy melléktermék egy ipari szemét, amit az ára is jelez. Még az állatok is magasabb értékű sót kapnak, mint mi emberek. Ők ugyanis nem eszik meg a mi asztali sónkat. A kristály sóban az energia az idők folyamán egyfajta kristálystruktúrát vesz fel, és annyiban különbözik a kősótól, mint a kő a kristálytól. Mind a 84 elem a kriszálysóban oldottan van jelen, szervetlen formában, de olyan kicsi méretben, hogy a sejtek rögtön fel tudják venni. Nem a mennyiségi, hanem a minőségi elérhetőség a fontos. Biokémiailag a kristálysó mind a 84 eleméből, biofizikailag pedig az energiából és a rezgésekből profitálhatunk. Egy kristálysó oldatból, mint egy igazi energialevesből ugyanaz az energia szabadul fel, mint az a hidratációs energia, amely évmilliók alatt a tengervizet kristály sóvá alakította. A természetes sót nem lehet túladagolni, mert a természetes folyamatok saját magukat szabályozzák. A sónak mindig kiegyenlítő szabályozó hatása van. A kristály sótól nem lesz magas vérnyomás sem ellenkezőleg a kiegyenlítő hatás miatt más csökkentő hatást is válthat ki. túlavasodás, fogínyvérzés, fogkő, fogínysorvadás, szájszag stb. estén a legjobb sóoldattal fogat mosni. Már néhány nap alatt érezni a hatást, azon kívül a fogak is fehérebbek lesznek, mert a só oldja a meszet, amit a fogkőnél is látni. Régi lerakódásokat az ízületekben a legegyszerűbben sóoldattal lehet oldani, ha reggelente 1” sóoldatot iszunk. Ezáltal a test elektrolit háztartása is helyreáll. Ezt az effektust megfigyelhetjük, ha egy vízforralóba, amelyben vízkő lerakódások vannak, sóoldatot öntünk, látni, hogy a mészkő szabályosan feloldódik.

 A ráncok ill. szárazbőr akkor alakul ki, ha az alsó bőrrétegek dehidratálódnak. A só kiegyenlítő hatása révén 2-3 hetes kristálysó kezelés után a természetes egyensúly helyreáll. A kristálysó bányászat jelenleg gazdasági szempontból nem kifizetődő és az előfordulási aránya a kősónak és a kristály sónak 100: 1. Ezen kívül az általános kifejtési technikák által (robbantás) elveszítené a biofizikai tulajdonságát, ezért kézzel kell kifejteni. Jelenleg a piacon csak himalájai kristálysó található meg, ami ezekkel a különleges tulajdonságokkal rendelkezik és erről kísérletek is tanúskodnak, ill. megfelel az élelmiszerkódexnek is. Csak Élelmiszerek tartalmaznak az emberek számára pozitív információkat, míg sok minden, amit ma magunkhoz veszünk, nem érdemli meg az Élelmiszer címet, hanem halott tápláléknak (pozitív rezgés nélkülinek) lehet csak nevezni. A természetes kristálysó a legmagasabb értékű természetes só a maga 84 elemével. A kősóval ellentétben itt az ásványok és nyomelemek ionizált formában vannak jelen.  A természetes só az őstengerek kiszáradásakor jött létre. A napsugárzás hatására kiszáradt tengerekben a sókristályok atom szintű építő elemei biophotonok (fényenergia) segítségével kötődtek egymáshoz. Ahhoz, hogy a sókristályokat újból ionizáljuk, ugyanakkora energiára van szükségünk, mint ami a felépítésükhöz szükséges volt. Ezért is csodálatra méltó, hogy a víz ezeket a természetes kristályenergiákat le tudja győzni. Ez alatt a folyamat alatt, amit mi hídrációnak nevezünk, minden hozzáadott energia nélkül a sókristályokban lévő biophotonok felszabadulnak, miközben sóoldat keletkezik. Szabad hídrációs energiáról van itt szó, amelyet az oldat hőmérséklet csökkenése is igazol. Testünk folyadékai a tengervízhez hasonló koncentrációjú sóoldatok, mind a 84 elemmel. Úgy is mondhatjuk, hogy a vérünk egy megváltozott tengervíz, és ahhoz, hogy egészségesek maradjunk nagyon fontos ennek a 84 elemnek az aránya a vérben.

A sóoldat fizikai tulajdonságai is komoly jelentőséggel bírnak, hiszen egy valóságos energia tenger ez az oldat, ami terápiás célzattal pozitív befolyással bír a testünkre.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 48
Tegnapi: 39
Heti: 170
Havi: 953
Össz.: 185 032

Látogatottság növelés
Oldal: "AZ ÉLET SÓJA"
Józsa Gyógypont Ec. Mátészalkán EGYEDÜLÁLLÓ természetgyógyászati módszer. - © 2008 - 2024 - jozsagyogypont.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »